Veel telecommers op zoek naar andere baan

Meer dan de helft van de mensen die werkzaam zijn in de telecomindustrie willen wisselen van baan. Dit blijkt o.a. uit onderzoek van Monsterboard. Hoewel de baantevredenheid toeneemt, lijkt de telecom iets achter te lopen. Velen willen van baan wisselen en zijn niet loyaal aan de branche. Een mogelijke oorzaak kunnen de vele overnames en fusies zijn waardoor er minder werk in de sector is.

“Het is opvallend dat steeds meer medewerkers in de Telecom sector een nieuwe baan zoeken. In deze sector zijn nog altijd veel vacatures, dus is het een mooie tijd om van baan te wisselen. De eerste stap is het updaten van je online cv, job alerts en Twitter feeds in te schakelen en met een professionele blik te kijken naar je sociale profielen. Zo ben je goed voorbereid wanneer die nieuwe kans voorbij komt.”

In 2013 waren werknemers in de telecom sector nog het minst op zoek naar een nieuwe baan (39 procent), in 2014 ligt het percentage met 56 procent boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde nam met 3 procent toe naar 53 procent. Nog steeds zijn mensen in de horeca & toerisme (68 procent) het meest op zoek naar een nieuwe baan. “De Wage Index wees eerder al uit dat de lonen in IT & Telecom daalden en dat twee derde van de medewerkers een loonsverhoging verwacht in 2015”, aldus Paulien Osse, directeur van Loonwijzer. “Dit kan de reden zijn dat veel meer werknemers binnen de sector op zoek zijn naar een nieuwe baan. En onderhandelen over salaris bij een nieuwe baan is een beproefde manier om op een hoger salaris uit te komen.”

Ook Randstad ziet meer wisseling in de telecomsector. De vraag naar hoog opgeleid personeel neemt toe maar lager opgeleid personeel is steeds minder vaak nodig, zo lijkt althans de trend over de laatste 3 jaar. Randstad Student meldt echter wel weer meer bijbanen en studentenwerk. Het gaat dan vooral om het bemannen van klantenservices. Dit jaar verwacht 13 procent van de werknemers in de Telecom ontslagen te worden. Het vertrouwen is hiermee slechter geworden, in 2014 was dit nog 10 procent.  Maar liefst 68 procent verwacht een promotie en 65 procent een loonsverhoging. 67 procent denkt in 2015 bij zijn huidige werkgevers te blijven, een daling van 9 procent ten opzichte van 2013. Dit ligt in lijn met de forse stijging van mensen die een nieuwe baan zoeken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *