Steeds meer senioren met een smartphone

Smartphones zijn ontzettend populair, dat zijn ze al een tijdje. Toch blijven ze groeien in populariteit en dan met name onder de wat oudere mensen. De aanschaf van een smartphone bij de mensen tussen de 50 en 64 is gegroeid van 67% naar 84% en bij 65-plussers van 54% naar 63%. Steeds meer ouderen gaan dus overstag en zijn in het bezit van een smartphone. Natuurlijk gebruiken zij ze wel wat minder dan de generatie die ermee opgegroeid is. Toch zijn de senioren opvallend actief als het om het internetgebruik gaat. Ze willen dan ook het liefst een leuke, goedkope smartphone en dan vaak met een sim only abonnement. Wel het liefst met onbeperkt internet en als het even kan ook onbeperkt bellen. Vooral WhatsApp en de camera zijn erg populair, want alles moet vastgelegd en verstuurd worden natuurlijk. Een mobiele provider die hier slim op inspeelt is Robin Mobile. Zij bieden goedkope abonnementen aan met onbeperkt bellen en internet.

Het gebruik van de senioren

Zoals hierboven al verteld is, gebruiken senioren hun smartphone het meest voor het maken van foto’s en filmpjes. Van kinderen, kleinkinderen, de natuur of het eten. Alles wat interessant is om te fotograferen. Verder is WhatsApp erg populair. Ouderen willen meedoen. Ze horen hun kinderen en kleinkinderen praten over de app en over hoe makkelijk het is. Een gezamenlijke familie-app? Daar willen zij ook bij! Dat is reden genoeg om te leren hoe WhatsApp werkt. Het kost misschien wat meer tijd voordat ze het onder de knie hebben, maar ze blijven flink oefenen. Hoe leuk is het als je deel uit kunt maken van een groepsapp en direct met de hele familie foto’s kunt delen. Er worden zelfs workshops gegeven aan ouderen over het gebruik van een smartphone en over het gebruik van WhatsApp. Ideaal voor alle senioren, aangezien kinderen en kleinkinderen vaak het geduld niet hebben om alles uit te leggen en vaak te moeten herhalen.

Welke smartphone?

Er is niet echt één favoriet model onder de senioren. Het ligt ook een beetje aan de kinderen en kleinkinderen. Zij hebben een grote invloed over het soort mobiel dat opa of oma aanschaft. Samsung en Apple zijn vooral heel populair. Samsung is nog altijd marktleider, maar Apple verovert steeds meer harten en dan met name bij de jongeren. De senioren maakt het niet zo heel veel uit. Zij willen een betrouwbaar toestel en vooral ook een wat goedkoper model met een goedkoop abonnement of prepaid simkaart. Geen poespas, gewoon lekker de hele dag kunnen internetten en fotograferen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *