Overstappen internet nu nog makkelijker

Steeds meer consumenten zien in dat een goedkoop internet abonnement niet altijd slechter is dan een duur internet abonnement.  Consumenten zijn daarom steeds kritischer geworden en stappen maar al te graag over wanneer zij goedkoper uit kunnen zijn. Tot een paar jaar terug was het een stuk lastiger voor consumenten om naar een andere aanbieder over te stappen, zo werden de internet abonnementen toen nog stilzwijgend met een jaar verlengd wanneer je even niet oplette. Gelukkig is daar een tijd terug verandering in gekomen en mogen de contracten na de contractduur slechts maandelijks worden verlengd. Overstappen naar een goedkopere aanbieder is hier een stuk gemakkelijker door geworden.

Toch nog lastig

Toch bleek uit onderzoek van de Consumentenbond dat 1 op de 3 overstappers het overstappen zo lastig vond, dat zij dit niet opnieuw zouden doen. Zo had je nog altijd het contractnummer nodig wanneer je je abonnement wilde beëindigen, maar stond dit nummer niet op de facturen vermeld. Alleen telefonisch of online kon dit contractnummer worden opgevraagd. Daarnaast kon de nieuwe internet provider het tv-abonnement niet automatisch opzeggen wanneer ene consument wenste over te stappen.

Makkelijker overstappen per 7 januari

Vanaf vorige week is ook hier dan eindelijk verandering ingekomen.  Zo kan TV in combinatie met een internet abonnement nu ook door de nieuwe internet provider worden beëindigd en kan ook het klantnummer worden gebruikt bij het opzeggen van het huidige abonnement. Daarnaast staat het klant- of contractnummer per 7 januari op iedere factuur te lezen.  Het overgrote deel van de internet providers doet mee met de nieuwe overstapregels. Zo hebben Telfort, Online, UPC, Ziggo, XS4ALL, KPN, Vodafone en Lijbrandt zich aangesloten.

Internet vergelijken loont

Met de nieuwe overstapregels zullen de providers nog scherpere abonnementen moeten gaan aanbieden om hun klanten te behouden. Door na (of zelfs al tijdens) de contractduur van je huidige internet abonnement alle internetaanbiedingen met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je nooit te veel betaalt voor je internet abonnement. Internet vergelijken is dus met de komst van de nieuwe overstapregels nóg lucratiever geworden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *